Ons erf

Onze boerderij is gelegen op de Hoegenstraat 2 in Zelhem, Gelderland. Het terrein is 1,6 hectare. Op ons terrein is er windenergie, een ecologische moestuin met een circulatiesysteem waarbij permacultuur is ingezet. Daarnaast is er compost, afvalscheiding aanwezig. We hebben kippen en een deftige zwarte kat genaamd Nora. Er is een kas, een bloemenweide en er is een veld waar we picknicktafels neer zetten om met mooi weer van te zitten. Er zijn waterpunten met grondwater en met gemeente water waar je gebruik van kunt maken. Ook is er sinds de start van de Foundation een voedselbos met o.a. fruitbomen aangelegd en een groene geluidswal om het terrein heen die nog op moeten komen. Er is een koel kuil in aanbouw en een waterreservoir. Ook hebben we de Werkplaats en de Activiteitenschuur met in aanbouw een gezamenlijke keuken voor vrijwilligers. 

De activiteitenschuur zijn we aan het verbouwen zodat er in de toekomst ook een badkamer is voor vrijwilligers die willen blijven overnachten, maar nu kun je gebruik maken van die van ons bij de Noorderlingen.

Wil je graag een open evenement organiseren op onze locatie? De Founders en vrijwilligers van De Foundation faciliteren graag educatieve projecten. Onze locatie is te gebruiken voor evenementen zoals lezingen of workshops. De Founders beoordelen vooraf of nieuwe projecten passen binnen de doelstellingen van de Foundation. We kunnen ondersteuning bieden bij de opstart, aanpak en promotie van projecten.

De omgeving

Ecofarm de Foundation bevindt zich in het groene hart van de achterhoek en is omringt met akkerbouw en natuurgebied; waaronder bos ’t Zand (10 min met de auto). In de omgeving zijn veel wandel- en fietsroutes zoals het Pieterpad en het Boelekeerlspad. Bij onze overbuurman kun je langs bij zijn biologische wijnboerderij ‘Um den olden smid’.