Zomerweken

Ben je opzoek naar een rustige plek in de natuur? Wil je graag heerlijke recepten eten van eerlijke groenten die je zelf hebt geoogst. Wil je de fundatie leggen voor een zelfvoorzienende community?Je bent van harte welkom om ons te bezoeken en te helpen met onze dagelijkse bezigheden.
 
We hebben de lente achter ons gelaten en daarmee hebben we projecten tot bloei gebracht waar we naar toe hebben gewerkt. Het zijn de dagen van de stillegging van alle activiteiten die de rest van het jaar onze dagen vullen. De zomerviering is de gelegenheid om te laten bezinken wat we hebben bereikt om zo voorzichtig te wennen aan al het nieuws en daarvoor open te staan. De zon is op haar krachtigste, vol energie. Vurig! Je ziet de planten, die in de lente zijn gezaaid, zich in overvloed ontspruiten. De natuur barst los vol groei en vitaliteit. Het zijn de langste dagen van het jaar en alle reden èn gelegenheid dus om je leven aan te pakken, met je plannen te beginnen, iets nieuws te leren, krachten te bundelen, dromen na te streven en je te verbinden met de aarde. De zon reikt met haar volle stralen over ons heen. Sterk is de mens, je kan het voelen in je lichaam.
 

We komen tijdens de zomer weken samen in de wilde natuur van de Foundation en gaan aan de slag met de verschillende activiteiten op het land. Ontdek als vrijwilliger tussen onze waaiende bloemenvelden nieuwe manieren van werken en ontspannen. Lekker buiten met je handen aan de slag, samen tuinieren, genieten van de oogst en kampvuur met muziek op de zaterdagavond om het feestelijk mee af te sluiten.

PeriodeTussen 23 juni en 19 september
Inschrijf dagenJe kunt je voor de zomerweken per week inschrijven van woensdag t/m zondag.
BegintijdWoensdag om 13.30
EindtijdZondag om 12.00
PrijsDeze weken zijn op donatie basis.
Aantal personenEr is plek voor 6 vrijwilligers per week
Werktijd per dag4 a 5 uur

01.

Zet je tentje op bij aankomst en strijk lekker neer met een kopje thee, de grassprietjes tussen je tenen en de warme zon boven je.

02.

Na de thee is er om 16.00 uur de mogelijkheid tot een rondleiding van een van de Founders waarbij word uitgelegd welke activiteiten er mogelijk zijn om je voor in te schrijven op het activiteitenbord. Je kunt als je wilt alvast wat bezig in de tuin.

03.

Daarna genieten we samen van heerlijke verse groenten en kruiden uit eigen naturologische moestuin.

04.

Neem lekker de ruimte voor rust of spelletjes in de avond en je kunt vroeg je tentje in kruipen om energie te sparen voor de opkomende langste dag van het jaar.

05.

De volgende ochtend voor half 9 kun je de tijd nemen voor yoga in het gras of een lekkere ochtendwandeling. Schrijf je voor het ontbijt in op het activiteitenbord voor je activiteiten van de dag.

06.

Samen ontbijten we in de ochtendzon aan de picknicktafels om half 9 en we bespreken de activiteiten.

05.

Ieder kan aan de slag gaan met verschillende activiteiten op het land. Tussendoor zijn er pauzes om 10.00 uur voor thee en koffie, om 12.30 uur voor de lunch, om 15.00 uur voor thee en evt. fruit, om 18.00 voor het avondeten en om 20.00 uur voor koffie en thee. Geserveerd door onze chef van de dag.

07.

We genieten op zaterdag avond van een gezamenlijk feestmaal en sluiten de week af met een kampvuur en muziek.

08.

Zondag nemen we lekker vrij en kun je om 10 uur uit het vuistje ontbijten. Van 11.00 tot 12.00 is er een gezamenlijke opruim ronde en daarna kunnen we de tent inpakken en nagenieten van het weekend.

Wat is er aan activiteiten te doen?

Er zijn verschillende gemeenschapsruimtes waarin we praktische activiteiten met elkaar te kunnen uitoefenen: de werkplaats, de kas, de koepelkas, moestuin, vijver, het voedselbos en de boomgaard. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan onkruid wieden, compost omscheppen, graven, timmeren en zagen of oogst verwerking.

Wil je meedoen?

Heb je interesse om van woensdag t/m zondag bij ons als vrijwilliger aan de slag te gaan? Stuur een mailtje naar  info@ecofarmdefoundation.nl waarin je iets meer over jezelf verteld. Er is ruimte voor maximaal 6 vrijwilligers en we verwachten dat je als vrijwilliger gemiddeld zo’n 4 uur per dag inzet op ons land. 

Wil je deze traditie in stand houden?

Dit evenement is op donatie basis met een adviesbedrag van 5 a 15 euro per dag! Met de donaties financieren we de vrijwilligers weken en kunnen we nieuwe materialen kopen voor de Foundation. Er zullen naast de moestuin oogst ook aanvullende boodschappen worden gedaan. Voor een financiële bijdrage zal er een potje klaarstaan in de activiteitenschuur voor contant geld. Je kunt ook gebruik maken van een Qr-code of eventueel een tikkie sturen.

Wat heb je nodig?

Voor een weekje in de natuur is het fijn om je goed voor te bereiden. 
Daarom hebben we voor de zekerheid hier alvast een begin gemaakt aan je paklijstje:

Slippers voor binnen en voor bij het douchen
Stevige werkschoenen die vies/nat mogen worden
Warme trui/jas voor in de avond
Zwemkleding
Een tent, matje, slaapzak, kussen, pyjama en je tandenborstel
Bio afbreekbare zeep en shampoo
Regenjas als het regenachtig is
Een leuk spel, pen en papier, een goed boek of muziekinstrument als je dat leuk vindt
Contant geld als je daarmee wilt bijdragen

Hoe kom je er?

Ecofarm de Foundation bevindt zich in het groene hart van de achterhoek. Op Hoegenstraat 2 in Zelhem, Gelderland. De reistijd vanuit Utrecht is ongeveer 1.15 uur. Wil je graag meereizen met iemand met de auto of heb je zelf nog plek in je auto en wil je wel iemand meenemen, laat het ons dan even weten. Met OV vanuit Utrecht kom je er door de trein te nemen naar Arnhem Centraal over te stappen op de trein naar Doetinchem. Neem daar de bus richting Vorden en stap uit bij halte Suselbeek. Vanaf daar is het nog een kwartier lopen. Indien nodig kun je ook een lift van ons krijgen van de halte naar de boerderij. Stuur dan een berichtje of bel naar +31634902900 als je er bent.