Zomerviering

🌻 Het begin van de zomer 🌻
 
We vieren een nieuw begin. We hebben de lente achter ons gelaten en daarmee hebben we projecten tot bloei gebracht waar we naar toe hebben gewerkt. Het zijn de dagen van de stillegging van alle activiteiten die de rest van het jaar onze dagen vullen. De zomerviering is de gelegenheid om te laten bezinken wat we hebben bereikt om zo voorzichtig te wennen aan al het nieuws en daarvoor open te staan. Het is een periode van herladen en helen. Het is het moment waarop we samen kunnen komen en ons verbinden met familie en vrienden voordat iedereen zijn eigen vrijheid opzoekt. Velen zullen uit vliegen naar verre of minder verre oorden. De zon is op haar krachtigste, vol energie. Vurig! Je ziet de planten, die in de lente zijn gezaaid, zich in overvloed ontspruiten. De natuur barst los vol groei en vitaliteit. Het zijn de langste dagen van het jaar en alle reden èn gelegenheid dus om je leven aan te pakken, met je plannen te beginnen, iets nieuws te leren, krachten te bundelen, dromen na te streven en je te verbinden met de aarde. De zon reikt met haar volle stralen over ons heen. Sterk is de mens, je kan het voelen in je lichaam.

We staan stil bij deze bijzondere gebeurtenis net als onze voorouders al eeuwen lang deden. Dit doen we door samen te komen in de vrije natuur op de Foundation en bezig te gaan met verschillende activiteiten op het land met een zomervuur en heerlijk eten.

Het volledige programma zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Datum21 juni
Begintijd16.00
Eindtijd14.00
Prijs15 euro per dag.

01.

We vieren het door samen een tentenkamp op te bouwen waar iedereen lekker kan neerstrijken. Met grassprietjes tussen je tenen. De wolkenlucht boven je met de warme zon en de wuivende velden om je heen. 

02.

We kunnen vervolgens samen genieten van heerlijke verse groenten en kruiden uit eigen ecologische moestuin.

03.

Daarna houden we een openingsceremonie en kunnen we verhalen uitwisselen bij het kampvuur en lekker vroeg je tentje in kruipen om zo energie te sparen voor de opkomende langste dag van het jaar.

04.

De volgende ochtend kunnen we samen in de zon aan de picknicktafels ontbijten. We zullen vertellen welke activiteiten prioriteit hebben op het moment en ieder kan hierbij tijdens de incheckronde met de groep delen welke activiteit hij/zij die dag kiest om te gaan doen en daarna volgt een korte rondleiding over ons terrein voor wie daar interesse in heeft.

05.

‘s Middags kan ieder zijn weg gaan en samen aan de slag gaan met verschillende activiteiten op het land. Voor de lunch kunnen we een lopend buffet maken waarbij iedereen pakt wanneer die wilt.

06.

Tussendoor kun je meedoen met verschillende workshops zoals Tai chi, kleien of yoga. Ook is er de mogelijkheid om een frisse duik te nemen in het dompelbad of een rondje te fietsen en wandelen.  

07.

We genieten gezamenlijk van een vers feestmaal rond 18uur en sluiten de avond af met een kampvuur en muziek.

08.

Zondagochtend kunnen we uitslapen en samen om 10 uur ontbijten. Van 11.00 tot 12.00 is er een gezamenlijke opruim ronde en daarna kunnen we de tent inpakken en nagenieten van het weekend.

Wat is er aan activiteiten te doen?
 
Er is overdag nog een hoop te doen op de Foundation wat we samen op kunnen bouwen. Heb je zelf nog ideeën in hoe je iets kan toevoegen? Laat het ons vooral weten! We hebben hier alvast een activiteitenlijstje:
 
Oogsten en Koken voor de groep
Een broodoven maken van leem
Servies voor de ‘community kitchen’ kleien.
Een buitenbar bouwen
Onkruid wieden, de moestuin oogst verwerken
Met stenen de kruidencarrousel; ‘De toren van Brakel’ bouwen
Een bord met foto’s van de foundation familie maken.
Houten hekjes voor naar de moestuin maken.
Sluitingen voor de moestuin hekjes figuurzagen
Aanwijzingsbordjes schilderen en in elkaar timmeren
 
—————————————————————-
 
Wat heb je nodig?
 
Voor een weekend in de natuur is het fijn om je goed voor te bereiden. Daarom hebben we voor de zekerheid hier alvast een Inpaklijstje:
 
Slippers/sloffen voor binnen.
Pen en papier
Zwemkleding
Schoenen die vies/nat mogen worden voor buiten
Een tent, matje, slaapzak en kussen, pyjama en je tandenborstel
Bio afbreekbare zeep en shampoo (anders ook wel bij ons te leen)
Regenjas als het regenachtig is
Een muziekinstrument als je dat leuk vindt
Contant geld als je daarmee wilt bijdragen
 
—————————————————————-
 
Wil je meedoen?
 
Meld je per mail aan via info@ecofarmdefoundation.nl. We hebben het liefst dat iedereen het hele weekend aanwezig is om zo het groepsgevoel te bevorderen.
 
—————————————————————-
 
Wil je deze traditie in stand houden?
 
Dit evenement is op donatie basis met een adviesbedrag van 5 a 15 euro per dag! Met de donaties financieren we de vieringen en kunnen we nieuwe materialen kopen voor de Foundation. Er zullen naast de moestuin oogst ook aanvullende boodschappen worden gedaan. Als je alcohol wilt, neem het dan zelf mee. Voor een financiële bijdrage zal er een potje klaarstaan in de activiteitenschuur voor contant geld. Je kunt ook gebruik maken van een Qr-code of eventueel een tikkie sturen.
 
—————————————————————-
 
Hoe kom je er?
 
Ecofarm de Foundation bevindt zich in het groene hart van de achterhoek. Op Hoegenstraat 2 in Zelhem, Gelderland. De reistijd vanuit Utrecht is ongeveer 1.15 uur. Wil je graag meereizen met iemand met de auto of heb je zelf nog plek in je auto en wil je wel iemand meenemen, laat het ons dan even weten. Met OV vanuit Utrecht kom je er door de trein te nemen naar Arnhem Centraal over te stappen op de trein naar Doetinchem. Neem daar de bus richting Vorden en stap uit bij halte Suselbeek. Vanaf daar is het nog een kwartier lopen. Indien nodig kun je ook een lift van ons krijgen van de halte naar de boerderij. Stuur dan een berichtje of bel naar +31634902900 als je er bent.