Winter viering

Verlang jij ook zo naar de zon?

We vieren in deze koude, donkere dagen graag samen het licht in ons!

We hebben de herfst achter ons gelaten en daarmee teren we nu op alle reserves die we hebben verzameld in de voorgaande seizoenen. We kijken in rust terug op een jaar vol bloei en oogst. Al het werk is gedaan, de cirkel is rond, we kunnen alleen nog hopen op een vredig en vruchtbaar nieuw jaar. Het zijn de langste nachten van het jaar en alle reden èn gelegenheid dus om in deze donkere tijden, warmte bij elkaar te zoeken, ons te verbinden om zo het licht in onszelf aan elkaar door te geven en aan te wakkeren, te herladen en te helen met lekker eten. We laten het oude achter ons, herdenken de doden, verdrijven kwade gedachten, angsten en gewoontes. Je ziet hoe de kou iedereen in zijn greep probeert te krijgen. De storm jaagt als een galopperend paard over de huizen en sluit ramen en deuren. Laat hem je niet pakken. Bewaak het vuur! De woeste winter zal hierna aan kracht verliezen. Laten we de warme krachten in ons bundelen en samen het gevecht aan gaan met de gure, wilde winter. Verspreid het vuur! Sterk is de liefde, je kan het voelen in je lichaam.

We staan stil bij deze bijzondere gebeurtenis net als onze voorouders al eeuwen lang deden. Dit doen we door samen te komen in de vrije natuur op de Foundation.

Datum21 december
Begintijd17:00
Eindtijd15:00
Prijs15 euro per dag

01.

We vieren het door samen de laatste oogst van het jaar te delen rond een kampvuur. Hierbij kunnen we geneeskrachtige kruiden in het vuur gooien om je te genezen van de winterkwalen. We kunnen de woeste winter op een afstand houden door verwarmende muzikale klanken. Daarna kun je lekker je bedje in kruipen.

02.

De volgende ochtend kunnen we samen met zonsopgang om 9 uur ontbijten met wellicht een vers eitje van de kippen. Ieder kan hierbij met de groep delen hoe de pet staat en wat hij/zij die dag voor activiteit wilt gaan doen. 

03.

‘s Middags kan ieder zijn weg gaan en samen aan de slag gaan met verschillende activiteiten. Voor de lunch kunnen we een lopend buffet maken waarbij iedereen pakt wanneer die wilt.

04.

Tussendoor kunnen we samen komen en zal er een beker warme cacao de cirkel rond gaan.

05.

‘s Avond’s komen we weer samen om met de groep te delen wat er uit de dag is gehaald en wat je meeneemt naar morgen met aansluitend een gezamenlijk feestmaal.

06.

De laatste ochtend kunnen we samen om 10 uur ontbijten en nagenieten van het weekend. Van 14.00 tot 15.00 is er een gezamenlijke opruim ronde.

Wat is er te doen?

Er is overdag nog een hoop te doen op de Foundation wat we samen op kunnen bouwen. Heb je zelf nog ideeën in hoe je iets kan toevoegen? Laat het ons vooral weten! We hebben hier alvast een activiteitenlijstje:

 1. Koken voor de groep
 2. Aanwijzingsbordjes schilderen.
 3. Een bord met foto’s van de foundation familie maken.
 4. De activiteiten schuur verbouwen.
 5. De keuken en badkamer mozaïeken in de activiteiten schuur.

—————————————————————-

Wat heb je nodig?

Voor een weekend in de natuur is het fijn om je goed voor te bereiden. Daarom hebben we voor de zekerheid hier alvast een Inpaklijstje:

 1. Warme sloffen voor binnen.
 2. Pen en papier
 3. Schoenen die vies/nat mogen worden voor buiten
 4. Een matje, slaapzak en kussen, pyjama en je tandenborstel
 5. Bio afbreekbare zeep en shampoo (anders ook wel bij ons te leen)
 6. Een regenjas
 7. Een muziekinstrument als je dat leuk vindt
 8. Contant geld als je daarmee wilt bijdragen

—————————————————————-

Wil je meedoen?

Meld je per mail aan via info@ecofarmdefoundation.nl. We hebben het liefst dat iedereen het hele weekend aanwezig is om zo het groepsgevoel te bevorderen. Nog niet alle kamers zijn gebouwd. Daarom hebben we met passen en meten op dit moment voor 12 personen slaapplekken in het gebouw; ‘de Noorderlingen’. Wil het nou zijn dat er meer aanmeldingen zijn dan slaapplekken is er misschien ook een mogelijkheid om bijvoorbeeld een Airbnb in de buurt te huren. Als je denkt dat het wel warm genoeg is om te kamperen, of je hebt een camper, kan dat eventueel ook.

—————————————————————-

Wil je deze traditie in stand houden?

Dit evenement is op donatie basis met een adviesbedrag van 5 a 15 euro per dag! Met de donaties financieren we de vieringen en kunnen we nieuwe materialen kopen voor de Foundation. Er zullen naast de moestuin oogst ook aanvullende boodschappen worden gedaan. Als je alcohol wilt, neem het dan zelf mee. Voor een financiële bijdrage zal er een potje klaarstaan in de activiteitenschuur voor contant geld. Je kunt ook gebruik maken van een Qr-code of eventueel een tikkie sturen.

—————————————————————-

Hoe kom je er?

Ecofarm de Foundation bevindt zich in het groene hart van de achterhoek. Op Hoegenstraat 2 in Zelhem, Gelderland. De reistijd vanuit Utrecht is ongeveer 1.15 uur. Wil je graag meereizen met iemand met de auto of heb je zelf nog plek in je auto en wil je wel iemand meenemen, laat het ons dan even weten. Met OV vanuit Utrecht kom je er door de trein te nemen naar Arnhem Centraal over te stappen op de trein naar Doetinchem. Neem daar de bus richting Vorden en stap uit bij halte Suselbeek. Vanaf daar is het nog een kwartier lopen. Indien nodig kun je ook een lift van ons krijgen van de halte naar de boerderij. Stuur dan een berichtje of bel naar +31634902900 als je er bent.