Winter viering

Verlang jij ook zo naar de zon?

We vieren in deze koude, donkere dagen graag samen het licht in ons!

We hebben de herfst achter ons gelaten en daarmee teren we nu op alle reserves die we hebben verzameld in de voorgaande seizoenen. We kijken in rust terug op een jaar vol bloei en oogst. Al het werk is gedaan, de cirkel is rond, we kunnen alleen nog hopen op een vredig en vruchtbaar nieuw jaar. Het zijn de langste nachten van het jaar en alle reden èn gelegenheid dus om in deze donkere tijden, warmte bij elkaar te zoeken, ons te verbinden om zo het licht in onszelf aan elkaar door te geven en aan te wakkeren, te herladen en te helen met lekker eten. We laten het oude achter ons, herdenken de doden, verdrijven kwade gedachten, angsten en gewoontes. Je ziet hoe de kou iedereen in zijn greep probeert te krijgen. De storm jaagt als een galopperend paard over de huizen en sluit ramen en deuren. Laat hem je niet pakken. Bewaak het vuur! De woeste winter zal hierna aan kracht verliezen. Laten we de warme krachten in ons bundelen en samen het gevecht aan gaan met de gure, wilde winter. Verspreid het vuur! Sterk is de liefde, je kan het voelen in je lichaam.

We staan stil bij deze bijzondere gebeurtenis net als onze voorouders al eeuwen lang deden. Dit doen we door samen te komen in de vrije natuur op de Foundation.

Datum21 december 2020
Begintijd13:30
Eindtijd21:00
PrijsOp donatie basis met een adviesprijs van 5 a 15 euro

We vieren het door samen de laatste oogst van het jaar te delen rond een kampvuur. Hierbij kunnen we geneeskrachtige kruiden in het vuur gooien om je te genezen van de winterkwalen. We kunnen de woeste winter op een afstand houden door verwarmende muzikale klanken en woeste dans. En we delen de warmte door warme cacao rond te laten gaan.

Wat heb je nodig?

Voor een dag in de natuur is het fijn om je goed voor te bereiden. Daarom hebben we voor de zekerheid hier alvast een Inpaklijstje:

  1. Warme sloffen voor binnen.
  2. Schoenen die vies/nat mogen worden voor buiten
  3. Een warme trui/jas.
  4. Een muziekinstrument, gekke maskers of kleding, pen en papier of een goed voorlees boek als je dat leuk vindt
  5. Contant geld als je daarmee wilt bijdragen

—————————————————————-

Wil je meedoen?

Meld je per mail aan via info@ecofarmdefoundation.nl.

—————————————————————-

Wil je deze traditie in stand houden?

Dit evenement is op donatie basis met een adviesbedrag van 5 a 15 euro per dag! Met de donaties financieren we de vieringen en kunnen we nieuwe materialen kopen voor de Foundation. Er zullen naast de moestuin oogst ook aanvullende boodschappen worden gedaan. Als je alcohol wilt, neem het dan zelf mee. Voor een financiële bijdrage zal er een potje klaarstaan in de activiteitenschuur voor contant geld. Je kunt ook gebruik maken van een Qr-code of eventueel een tikkie sturen.

—————————————————————-

Hoe kom je er?

Ecofarm de Foundation bevindt zich in het groene hart van de achterhoek. Op Hoegenstraat 2 in Zelhem, Gelderland. De reistijd vanuit Utrecht is ongeveer 1.15 uur. Wil je graag meereizen met iemand met de auto of heb je zelf nog plek in je auto en wil je wel iemand meenemen, laat het ons dan even weten. Met OV vanuit Utrecht kom je er door de trein te nemen naar Arnhem Centraal over te stappen op de trein naar Doetinchem. Neem daar de bus richting Vorden en stap uit bij halte Suselbeek. Vanaf daar is het nog een kwartier lopen. Indien nodig kun je ook een lift van ons krijgen van de halte naar de boerderij. Stuur dan een berichtje of bel naar +31634902900 als je er bent.