Lente viering

Heb jij ook al de lentekriebels?

We vieren graag samen een nieuw vruchtbaar begin!

We hebben de gure noordelijke winter verjaagd die door de straten galoppeerde, de ramen en deuren sloot. Daarmee lacht de vrijheid ons tegemoet! Het is tijd om uit je holletje te komen, het stof van je af te kloppen, je ramen open te zetten en te beginnen met een schone lei. De dagen lengen weer, we lijden geen kou meer en er kan weer gezaaid worden!

De lenteviering is het moment voor creatie en inspiratie. Het is een tijd waarin we samen de natuur in kunnen trekken. We kunnen aan de slag gaan met onze bloemen en plannen zaaien zodat we deze in de zomer tot bloei kunnen laten komen en in de herfst kunnen oogsten. Zuidelijke vogels trekken ons met hun gezang naar buiten. Alle gewassen worden wakker en maken nieuwe scheuten en blaadjes. Lammetjes en konijntjes worden geboren en rivieren zwellen op. Voel de prille zonnestralen op je huid. De mens is herboren!  Je kan het voelen aan je lichaam.

We staan stil bij deze bijzondere gebeurtenis net als onze voorouders al eeuwen lang deden. Dit doen we door samen te komen in de vrije natuur op de Foundation en bezig te gaan met verschillende activiteiten op het land met een lentevuur en heerlijk eten.

Datum21 maart
Begintijd16:00
Eindtijd14:00
Prijs15 euro per dag

01.

We vieren het door je tentje op te zetten en gezamenlijk om 18 uur te eten van de oogst van onze moestuin. Aansluitend daarop is er een introductie over de Foundation.

02.

Er zal een openingsceremonie zijn. Daarna kun je verhalen uitwisselen rond het kampvuur en lekker vroeg je bedje in kruipen om vol energie de volgende dag aan de slag te gaan om je plannen en de plantjes te zaaien.

03.

De volgende ochtend beginnen we om 9 uur met het ontbijt en vieren we de vruchtbaarheid met een vers geraapt eitje, als de kippen daar zin in hebben. Ieder kan hierbij tijdens de incheckronde met de groep delen hoe je erbij zit en wat hij/zij die dag voor activiteit wilt gaan doen en daarna volgt een korte rondleiding over ons terrein voor wie daar interesse in heeft.

04.

Vervolgens kunnen we gezamenlijk in stilte met muziek onze bloemen en dromen zaaien voor het komende jaar. 

05.

‘s Middags kan ieder zijn weg gaan en samen aan de slag gaan met verschillende activiteiten. Voor de lunch kunnen we een lopend buffet maken waarbij iedereen pakt wanneer die wilt.

06.

Tussendoor kun je mee doen met verschillende workshops of een wandeling en fietstochtje maken.

07.

‘s Avonds kunnen we genieten van een feestmaal. Vervolgens verjagen we samen de woeste winter met muziek bij het lentevuur. Waarbij er een lente verhaal zal worden voorgedragen. In het vuur kunnen kruiden worden gebrand waardoor geurende oliën los komen. Als je vragen hebt over de werking die dit op ons heeft, kun je terecht bij onze  Natuurgeneeskundige therapeut, Jolanda. De as van het vuur komt weer goed van pas voor over de aardappels.

07.

De laatste ochtend kunnen we samen om 10 uur ontbijten. Van 11.00 tot 12.00 is er een gezamenlijke opruim ronde. Daarna kun je je tent inpakken en nagenieten van het weekend.

Wat is er te doen?

Er is overdag nog een hoop te doen op de Foundation wat we samen op kunnen bouwen. Heb je zelf nog ideeën in hoe je iets kan toevoegen? Laat het ons vooral weten! We hebben hier alvast een activiteitenlijstje:

 

1. Oogsten en Koken voor de groep
2. De moestuin zaai klaar maken. Onkruid wieden, bemesten
3. Een buiten bar bouwen
4. Servies voor de community kitchen keramieken
5. Met stenen de kruidencarrousel; ‘De toren van Brakel’ bouwen.
6. Houten hekjes voor naar de moestuin maken.
7. Sluitingen voor de moestuin hekjes figuurzagen

—————————————————————-

Wat heb je nodig?

Voor een weekend in de natuur is het fijn om je goed voor te bereiden. Daarom hebben we voor de zekerheid hier alvast een Inpaklijstje:

  1. Warme sloffen voor binnen.
  2. Pen en papier
  3. Schoenen die vies/nat mogen worden voor buiten
  4. Een matje, slaapzak en kussen, pyjama en je tandenborstel
  5. Bio afbreekbare zeep en shampoo (anders ook wel bij ons te leen)
  6. Regenjas als het regenachtig is
  7. Een muziekinstrument en spelletjes als je dat leuk vindt
  8. Contant geld als je daarmee wilt bijdragen

—————————————————————-

Wil je meedoen?

Meld je per mail aan via info@ecofarmdefoundation.nl. We hebben het liefst dat iedereen het hele weekend aanwezig is om zo het groepsgevoel te bevorderen. In de lente is het waarschijnlijk nog wat koud om in een tentje te slapen en nog niet alle kamers zijn gebouwd. Daarom hebben we met passen en meten op dit moment voor 12 personen slaapplekken in het gebouw; ‘de Noorderlingen’. Wil het nou zijn dat er meer aanmeldingen zijn dan slaapplekken is er misschien ook een mogelijkheid om bijvoorbeeld een Airbnb in de buurt te huren. Als je denkt dat het wel warm genoeg is om te kamperen, of je hebt een camper, kan dat eventueel ook.

—————————————————————-

Wil je deze traditie in stand houden?

Dit evenement is op donatie basis met een adviesbedrag van 5 a 15 euro per dag! Met de donaties financieren we de vieringen en kunnen we nieuwe materialen kopen voor de Foundation. Er zullen naast de moestuin oogst ook aanvullende boodschappen worden gedaan. Als je alcohol wilt, neem het dan zelf mee. Voor een financiële bijdrage zal er een potje klaarstaan in de activiteitenschuur voor contant geld. Je kunt ook gebruik maken van een Qr-code of eventueel een tikkie sturen.

—————————————————————-

Hoe kom je er?

Ecofarm de Foundation bevindt zich in het groene hart van de achterhoek. Op Hoegenstraat 2 in Zelhem, Gelderland. De reistijd vanuit Utrecht is ongeveer 1.15 uur. Wil je graag meereizen met iemand met de auto of heb je zelf nog plek in je auto en wil je wel iemand meenemen, laat het ons dan even weten. Met OV vanuit Utrecht kom je er door de trein te nemen naar Arnhem Centraal over te stappen op de trein naar Doetinchem. Neem daar de bus richting Vorden en stap uit bij halte Suselbeek. Vanaf daar is het nog een kwartier lopen. Indien nodig kun je ook een lift van ons krijgen van de halte naar de boerderij. Stuur dan een berichtje of bel naar +31634902900 als je er bent.