Lente dagen

Heb jij ook zo de lentekriebels?

Ben je opzoek naar een rustige plek in de natuur? Wil je graag heerlijke recepten eten van eerlijke groenten die je zelf hebt geoogst. Wil je de fundatie leggen voor een zelfvoorzienende community? Je bent van harte welkom om ons te bezoeken en te helpen met onze dagelijkse bezigheden.

We vieren graag samen een nieuw vruchtbaar begin! We hebben de gure noordelijke winter verjaagd die door de straten galoppeerde, de ramen en deuren sloot. Daarmee lacht de vrijheid ons tegemoet! Het is tijd om uit je holletje te komen, het stof van je af te kloppen, je ramen open te zetten en te beginnen met een schone lei. De dagen lengen weer, we lijden geen kou meer en er kan weer gezaaid worden!

De lente dagen zijn het moment voor creatie en inspiratie. Het is een tijd waarin we samen de natuur in kunnen trekken. We kunnen aan de slag gaan met onze bloemen en plannen zaaien zodat we deze in de zomer tot bloei kunnen laten komen en in de herfst kunnen oogsten. Zuidelijke vogels trekken ons met hun gezang naar buiten. Alle gewassen worden wakker en maken nieuwe scheuten en blaadjes. Lammetjes en konijntjes worden geboren en rivieren zwellen op. Voel de prille zonnestralen op je huid. De mens is herboren! Je kan het voelen aan je lichaam.

We komen tijdens de lente dagen samen in de wilde natuur van de Foundation en gaan aan de slag met de verschillende activiteiten op het land. Ontdek als vrijwilliger tussen onze waaiende bloemenvelden een nieuwe manier van werken en leven. Lekker buiten met je handen aan de slag, samen tuinieren en genieten van de oogst.

Tijdenvan 10:00 uur tot 16:00 uur
Inschrijf dagenJe kunt je voor de lente dagen per dag inschrijven van donderdag t/m zondag tussen de maanden maart en juni.
Aantal personenEr is plek voor 6 vrijwilligers per dag
Werktijd per dag4 a 5 uur

Dagje meehelpen

Kom je voor een dagje langs als vrijwilliger, dan ontvangen we je graag om 10.00 met warme thee. Vervolgens kunnen we lekker aan de slag gaan met verschillende activiteiten op het land. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan onkruid wieden of zaaien. Tussendoor is er een lunchpauze om 12.30 uur en om 15.00 uur eindige we de dag met een thee pauze met evt. fruit.

Overnachten

In het begin van de lente kan het soms in de avond nog erg afkoelen. Is het al warm genoeg en wil je meerdere dagen komen helpen, dan kun je ook bij ons blijven overnachten. Zet je tentje bij aankomst bij ons achter op het veld. Sluit vervolgens lekker aan met een warm kopje thee tijdens onze gezamenlijke pauze om 10.00 uur, 12.30 uur of om 15.00 uur en daarna kunnen we lekker aan de slag in de tuin.

 

Avond eten

Als je wilt blijven overnachten, dan kun je van donderdag t/m zaterdag om 18:00 met ons mee eten van de heerlijke groenten en kruiden uit eigen naturologische moestuin. Na het eten nemen we de Activiteiten door voor de volgende dag.

Ontbijt

Ben je blijven overnachten dan kun je de volgende ochtend voor half 9 de tijd nemen voor yoga in het gras of een lekkere ochtendwandeling. Zijn er meerdere vrijwilligers aanwezig, schrijf je dan voor het ontbijt in op het activiteitenbord voor de activiteit van de komende dag. Om half 9 beginnen we met het ontbijt en bespreken we de activiteiten onder het genot van een vers geraapt eitje om de vruchtbaarheid te vieren, als de kippen daar zin in hebben.

Wat is er aan activiteiten te doen?

Er zijn verschillende gemeenschapsruimtes waarin we praktische activiteiten met elkaar te kunnen uitoefenen: de werkplaats, de kas, de koepelkas, moestuin, vijver, het voedselbos en de boomgaard. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan onkruid wieden, zaaien, compost omscheppen, graven, timmeren en zagen.

Wil je meedoen?

Heb je interesse om bij ons als vrijwilliger aan de slag te gaan? Stuur een mailtje naar  info@ecofarmdefoundation.nl waarin je iets meer over jezelf verteld. Er is ruimte voor maximaal 6 vrijwilligers per dag en we verwachten dat je als vrijwilliger gemiddeld zo’n 4 a 5 uur per dag inzet op ons land. 

Wat heb je nodig als je wilt blijven overnachten?

Voor het vertoeven in de natuur is het fijn om je goed voor te bereiden. 
Daarom hebben we voor de zekerheid hier alvast een begin gemaakt aan je paklijstje:

Slippers voor binnen en voor bij het douchen
Stevige werkschoenen die vies/nat mogen worden
Warme trui/jas voor in de avond
Een tent, matje, slaapzak, kussen, pyjama en je tandenborstel
Bio afbreekbare zeep en shampoo
Regenjas als het regenachtig is
Een leuk spel, pen en papier, een goed boek of muziekinstrument als je dat leuk vindt

Hoe kom je er?

Ecofarm de Foundation bevindt zich in het groene hart van de achterhoek. Op Hoegenstraat 2 in Zelhem, Gelderland. De reistijd vanuit Utrecht is ongeveer 1.15 uur. Wil je graag meereizen met iemand met de auto of heb je zelf nog plek in je auto en wil je wel iemand meenemen, laat het ons dan even weten. Met OV vanuit Utrecht kom je er door de trein te nemen naar Arnhem Centraal over te stappen op de trein naar Doetinchem. Neem daar de bus richting Vorden en stap uit bij halte Suselbeek. Vanaf daar is het nog een kwartier lopen. Indien nodig kun je ook een lift van ons krijgen van de halte naar de boerderij. Stuur dan een berichtje of bel naar +31640060120 als je er bent.