Herfstviering

Heb je fijne zomerdagen gehad?

We vieren graag samen de rijke oogst van dit jaar!

We hebben de zomer achter ons gelaten en daarmee strijkt iedereen die uit waaide weer neer. Het zijn de dagen van het oogsten van alles wat tot bloei is gekomen in de afgelopen periode. We staan stil bij alles wat we hebben meegemaakt. De dagen worden korter, de nachten lengen, de rust komt eraan en de kracht van de zon neemt af. De natuur verkleurd en laat zijn bladeren los om zijn waterreserves niet te verliezen. De herfstviering is het moment, voordat de kou ons bezoekt, waarop we samen de natuur in kunnen trekken om het kleurrijke bladerdek te bewonderen en alle prachtige paddestoelen die door het vochtige weer uit de grond schieten. Je ziet de bessen en de zaden van alle planten die in de zomer tot bloei zijn gekomen. Je kunt de vruchten en noten plukken die de appel- peren- en walnotenboom met zich mee heeft gedragen en nu los laat. We leggen een voorraad aan en maken ons klaar voor de kou. Dieren maken een dikke, donzige vacht aan of trekken naar het zuiden. Spinnen spinnen hun web en wij onze dekens en truien. De mens komt tot bezinning, je kan het voelen in je lichaam!

We staan stil bij deze bijzondere gebeurtenis net als onze voorouders al eeuwen lang deden. Dit doen we door samen te komen in de vrije natuur op de Foundation. 

Datum21 september
Begintijd17:00
Eindtijd14:00
Prijs15 euro per dag

01.

We vieren het door gezamenlijk pompoensoep te eten met muziek en een kampvuur. Daarna kun je lekker je bedje in kruipen. 

02.

De volgende ochtend kunnen we samen ontbijten met een vers eitje als de kippen daar zin in hebben. Ieder kan hierbij met de groep delen wat hij/zij die dag voor activiteit wilt gaan doen. 

03.

‘s Middags kan ieder zijn weg gaan en samen aan de slag gaan met verschillende activiteiten. Voor de lunch kunnen we een lopend buffet maken waarbij iedereen pakt wanneer die wilt.

04.

Tussendoor zal er de mogelijkheid zijn om mee te doen met workshops of een wandeling/fietstochtje te maken.

05.

‘s Avonds delen we samen wat we die dag hebben geoogst tijdens een heerlijke diner.

06.

De laatste ochtend kunnen we samen om 10 uur ontbijten. Van 11.00 tot 12.00 is er een gezamenlijke opruim ronde en daarna kun je je spullen inpakken en nagenieten van het weekend.

Wat is er te doen?

Er is overdag nog een hoop te doen op de Foundation wat we samen op kunnen bouwen. Heb je zelf nog ideeën in hoe je iets kan toevoegen? Laat het ons vooral weten! We hebben hier alvast een activiteitenlijstje:

 1. Oogsten en Koken voor de groep
 2. Aanwijzingsbordjes schilderen.
 3. Onkruid wieden.
 4. De moestuin oogst verwerken
 5. Een bord met foto’s van de foundation familie maken.
 6. Leuke poortjes naar de moestuin maken.
 7. De activiteiten schuur ombouwen.
 8. De keuken en badkamer mozaïeken in de activiteiten schuur.

—————————————————————-

Wat heb je nodig?

Voor een weekend in de natuur is het fijn om je goed voor te bereiden. Daarom hebben we voor de zekerheid hier alvast een Inpaklijstje:

 1. Slippers/sloffen voor binnen.
 2. Pen en papier
 3. Zwemkleding
 4. Schoenen die vies/nat mogen worden voor buiten
 5. Een tent, matje, slaapzak en kussen, pyjama en je tandenborstel
 6. Bio afbreekbare zeep en shampoo (anders ook wel bij ons te leen)
 7. Regenjas als het regenachtig is
 8. Een muziekinstrument als je dat leuk vindt
 9. Contant geld als je daarmee wilt bijdragen

—————————————————————-

Wil je meedoen?

Meld je per mail aan via info@ecofarmdefoundation.nl. We hebben het liefst dat iedereen het hele weekend aanwezig is om zo het groepsgevoel te bevorderen. In de herfst is het al wat te koud om in een tentje te slapen en nog niet alle kamers zijn gebouwd. Daarom hebben we met passen en meten op dit moment voor 12 personen slaapplekken in het gebouw; ‘de Noorderlingen’. Wil het nou zijn dat er meer aanmeldingen zijn dan slaapplekken is er misschien ook een mogelijkheid om bijvoorbeeld een Airbnb in de buurt te huren. Als je denkt dat het wel warm genoeg is om te kamperen, of je hebt een camper, kan dat eventueel ook.

—————————————————————-

Wil je deze traditie in stand houden?

Dit evenement is op donatie basis met een adviesbedrag van 5 a 15 euro per dag! Met de donaties financieren we de vieringen en kunnen we nieuwe materialen kopen voor de Foundation. Er zullen naast de moestuin oogst ook aanvullende boodschappen worden gedaan. Als je alcohol wilt, neem het dan zelf mee. Voor een financiële bijdrage zal er een potje klaarstaan in de activiteitenschuur voor contant geld. Je kunt ook gebruik maken van een Qr-code of eventueel een tikkie sturen.

—————————————————————-

Hoe kom je er?

Ecofarm de Foundation bevindt zich in het groene hart van de achterhoek. Op Hoegenstraat 2 in Zelhem, Gelderland. De reistijd vanuit Utrecht is ongeveer 1.15 uur. Wil je graag meereizen met iemand met de auto of heb je zelf nog plek in je auto en wil je wel iemand meenemen, laat het ons dan even weten. Met OV vanuit Utrecht kom je er door de trein te nemen naar Arnhem Centraal over te stappen op de trein naar Doetinchem. Neem daar de bus richting Vorden en stap uit bij halte Suselbeek. Vanaf daar is het nog een kwartier lopen. Indien nodig kun je ook een lift van ons krijgen van de halte naar de boerderij. Stuur dan een berichtje of bel naar +31634902900 als je er bent.