Herfstviering

Heb je fijne zomerdagen gehad?

We vieren graag samen de rijke oogst van dit jaar!

We vieren de oogstdagen. We hebben de zomer achter ons gelaten en daarmee strijkt iedereen die uit waaide weer neer. Het zijn de dagen van het oogsten van alles wat tot bloei is gekomen in de afgelopen periode. We staan stil bij alles wat we hebben meegemaakt. De dagen worden korter, de nachten lengen, de rust komt eraan en de kracht van de zon neemt af. De natuur verkleurd en laat zijn bladeren los om zijn waterreserves niet te verliezen. De herfstviering is het moment, voordat de kou ons bezoekt, waarop we samen de natuur in kunnen trekken om het kleurrijke bladerdek te bewonderen en alle prachtige paddestoelen die door het vochtige weer uit de grond schieten. Je ziet de bessen en de zaden van alle planten die in de zomer tot bloei zijn gekomen. Je kunt de vruchten en noten plukken die de appel- peren- en walnotenboom met zich mee heeft gedragen en nu los laat. We leggen een voorraad aan en maken ons klaar voor de kou. Dieren maken een dikke, donzige vacht aan of trekken naar het zuiden. Spinnen spinnen hun web en wij onze dekens en truien. De mens komt tot bezinning, je kan het voelen in je lichaam!

We staan stil bij deze bijzondere gebeurtenis net als onze voorouders al eeuwen lang deden. Dit doen we door samen te komen in de vrije natuur op de Foundation.

Datum21 september
Begintijd13:30
Eindtijd21:00
PrijsOp donatie basis met een adviesprijs van 5 a 15 euro

01.

We vieren het door gezamenlijk pompoensoep te eten met muziek en een kampvuur.

Wat heb je nodig?

Voor een dag in de natuur is het fijn om je goed voor te bereiden. Daarom hebben we voor de zekerheid hier alvast een Inpaklijstje:

  1. Slippers/sloffen voor binnen.
  2. Pen en papier
  3. Schoenen die vies/nat mogen worden voor buiten
  4. Regenjas als het regenachtig is
  5. Een muziekinstrument, pen en papier, of spel als je dat leuk vindt
  6. Contant geld als je daarmee wilt bijdragen

—————————————————————-

Wil je meedoen?

Meld je per mail aan via info@ecofarmdefoundation.nl

—————————————————————-

Wil je deze traditie in stand houden?

Dit evenement is op donatie basis met een adviesbedrag van 5 a 15 euro! Met de donaties financieren we de vieringen en kunnen we nieuwe materialen kopen voor de Foundation. Er zullen naast de moestuin oogst ook aanvullende boodschappen worden gedaan. Als je alcohol wilt, neem het dan zelf mee. Voor een financiƫle bijdrage zal er een potje klaarstaan in de activiteitenschuur voor contant geld. Je kunt ook gebruik maken van een Qr-code of eventueel een tikkie sturen.

—————————————————————-

Hoe kom je er?

Ecofarm de Foundation bevindt zich in het groene hart van de achterhoek. Op Hoegenstraat 2 in Zelhem, Gelderland. De reistijd vanuit Utrecht is ongeveer 1.15 uur. Wil je graag meereizen met iemand met de auto of heb je zelf nog plek in je auto en wil je wel iemand meenemen, laat het ons dan even weten. Met OV vanuit Utrecht kom je er door de trein te nemen naar Arnhem Centraal over te stappen op de trein naar Doetinchem. Neem daar de bus richting Vorden en stap uit bij halte Suselbeek. Vanaf daar is het nog een kwartier lopen. Indien nodig kun je ook een lift van ons krijgen van de halte naar de boerderij. Stuur dan een berichtje of bel naar +31634902900 als je er bent.