Onze ideeën over de toekomst

Onze Missie is een plek creëren waarin we ons verbonden voelen door vier pijlers: zelfvoorziening, educatie, samen zijn en balans.

Zelfvoorziening

We geloven in de eenvoud van samenwerken in harmonie met natuur. De Foundation is geen ideologie of bepaalde religieuze of spirituele richting. We staan met beide benen op de grond. We kunnen hier de wereld niet mee redden, maar we willen wel onze verantwoordelijkheid dragen. We willen een zelfvoorzienende basis vormen om ruimte voor duurzaamheid te scheppen, zodat natuur, kennis en vaardigheden worden behouden en dit van generatie op generatie kan blijven bestaan.

Educatie

We inspireren elkaar graag door kennis en vaardigheden te delen. Daarom geven we ruimte voor activiteiten zoals creatieve-/educatieve workshops, filosofische avonden, het delen van verhalen rond het kampvuur, theeceremonies, zaaien, schilderen, hout-/metaal bewerken, wildplukken, muziek maken en ga zo maar door.

Samen zijn

We delen deze plek graag met mensen van een verschillende leeftijd, afkomst en gender. Door samen te oogsten, te koken en te eten, actief bezig te zijn met elkaar, van elkaar te leren, ideeën en wensen uit te wisselen en materialen te delen, hopen we ruimte te bieden voor verbinding en inspiratie en zoveel mogelijk mensen te laten genieten van deze plek.

Balans

We vinden het fijn om een goede werk/rust balans te creëren. We geloven namelijk dat we productiviteit niet hoeven uit te drukken door ons druk te maken maar door zinvol bezig te gaan.Wij creëren een ruimte waarin we tijdens het werk rustig waar kunnen nemen wat er in ons en om ons heen gebeurt. Door naast het werk ook samen te genieten van het eten, te relaxen bij het kampvuur en te mediteren, kun je reflecteren op wat je doet en bewuster te werk gaan. Op het terrein zal een stilteruimte worden gecreëerd.

Toekomstige projecten

We hebben nog een heleboel mooie lopende projecten en toekomstplannen voor deze plek. Zo willen we bijvoorbeeld ons eigen water zuiveringssysteem aanleggen en een gezamenlijke douche en  keuken bouwen in de activiteitenschuur. Ook willen we uiteindelijk een vuurplaats en vijver en we willen de werkplaats uitbreiden om meer plek te hebben om verschillende technieken uit te voeren. Op een dag hopen we in de boerderij ruimte te kunnen bieden voor zo’n 12 vaste vrijwilligers waarbij we kunnen leven van een zelfvoorzienende moestuin en inspiratie/educatie kunnen bieden aan vrijwilligers en gasten. Maar alles op zijn tijd! Hieronder vindt u een lijst met alle plannen die we hebben. Hierbij hebben we ons laten inspireren door bij anderen mooie initiatieven een kijkje te nemen, zoals ADM, de Kaardebol in Zutphen, de Catfarm in Poussan, de Kleine Aarde en Werf5 in Utrecht. Contact ons gerust als er een project tussen staat waar je interesse in hebt om mee te helpen. Alle hulp is welkom!

Algemeen buiten

Een plek buiten creëren waar je beschermd bent tegen de regen en in de schaduw kan zitten met een grote groep mensen. Voor workshops/ als podium/ meditatie ruimte of waar we samen kunnen eten. Onder bijvoorbeeld een Bosjuweel tent. We kunnen de plek eventueel ook ophogen en er pallets / gelakte of geschuurde houten balken neerleggen als vloer of een kleed zodat je ook met regen redelijk schoon en warm buiten kan zitten. (Inspiratie foto van bosjuweeltent.nl).

Onze koelkuil waterproef maken. Het dak van de koelkuil met groen bedekken en de muren verven. Zoals op deze inspiratie foto van de Kaardebol.

Leuke (zit)hoekjes creëren met gestapelde stenen, pallets en doeken zoals op deze inspiratie foto.

Kunst maken (van gerecycled materiaal) voor buiten die in de moestuin, aan de muren of die aan de bomen kunnen hangen en bestand zijn tegen regen. Eventueel een beeldentuin creëren van bijvoorbeeld metaal wat we aan elkaar kunnen lassen. Zoals op deze inspiratie foto van ADM.

De activiteitenschuur

Dit najaar willen we in de activiteitenschuur een extra verdieping maken en komend voorjaar het dak vervangen. Op de extra verdieping kunnen we dan slaapruimte creëren met een badkamer en beneden aan de slag met het maken van een keuken en activiteitenzaaltje.

Badkamer

We willen een badkamer op de boven verdieping maken die voor iedereen toegankelijk is die wil komen kamperen. Dit willen we op een creatief gestucte/gemozaïekte manier doen met natuurlijke materialen en met organische vormen zoals ook op deze inspiratie foto is gedaan.

De community kitchen

Op de begane grond willen we komend voorjaar een creatieve ‘community kitchen’ bouwen met onbewerkt stucwerk en mozaïek. Daarna gaan we de keuken inrichten met etiketten en product omlijningen zodat voor iedereen goed zichtbaar is waar iets terug kan worden gezet. Daarvoor is het nog nodig extra spullen aan te schaffen zoals schalen, bakken, messen, snijplanken, karaffen. In de keuken kunnen we ook de schoonmaakmiddelen zelf maken en op de verpakking het recept schrijven en waarvoor het gebruikt kan worden. Ook willen we een Foundation receptenboek maken waar iedereen lekkere recepten in kan schrijven ter inspiratie van de Founders die gaan koken. 

(Inspiratie foto van de catfarm).

Activiteiten zaal

In de zaal willen we de vloer en muren mooi schoon en bruikbaar maken voor yoga. Een muziekinstallatie en mooie verlichting regelen. Aan de muur kunnen we krijtborden hangen waar we onze lopende projecten op kunnen schrijven, de taakverdeling en het tijdschema en wat er nog aangeschaft moet worden etc.  Ook kunnen we ons Foundation gastenboek op een gezellig tafeltje neerzetten met een vrolijk geschilderd bordje met ‘deel je verhaal’ erop geschreven. En een plekje maken met spullen met een bordje met ‘Voor algemeen gebruik’. Met spelletjes, boekjes, zonnebrandcrème, sloffen en speelgoed bijvoorbeeld. En waar je informatie kan vinden over wat de omgeving te bieden heeft. Kaarten en contacten. 

In de moestuin

 1. Groenten/bloemen/vaste planten zaaien, planten en oogsten. Op ecologische wijze met inzet van permacultuur.
 2. Paden aanleggen; een blote voeten pad, een thee pad, het pad in Voedselbos het wonderwoud.
 3. Kruidencarrousel maken. 
 4. Houten illustraties figuurzagen als hek-sluiting voor de moestuin. 
 5. Leuke bordjes maken zodat voor iedereen het overzicht duidelijk word.
 6. Een moerasfilter aanleggen als huishoudelijk afvalwater zuiveringssysteem.

Een pergola bouwen waar trompetbloemen en blauwe regen overheen kunnen groeien en waar je deels overdekt door de planten ook de picknicktafel onder kan zetten en aan de balken hangmatten op zou kunnen hangen. (Inspiratie foto voor de pergola).

Een kikkerpoel in de moestuin maken met een huisje en met een bruggetje om zo over het water uit te kijken. Zoals op deze inspiratie foto van de Kaardebol.

Bij de oprit

 1. Mooie warme verlichting ophangen die de bomen verlicht en een lampenslinger langs de oprit ophangen. 
 2. Toegangsbord monteren en beschilderen en een lampje boven hangen.
 3. fietsenstalling timmeren
 4. Een bakfiets beschilderen waarmee we ook de markt op kunnen om oogst te verkopen.
 5. Een poort maken van hout of metaal, waarin eventueel planten kunnen gaan groeien.
 6. Een buitenkeukentje bouwen.
 7. Bibliotheekkastje maken bij een bankje langs de weg naar de Foundation toe. Om zo boeken te kunnen ruilen met anderen en eventueel een bakje waarin je (anoniem) je eigen verhalen/gedachten kunt delen met anderen.

Proces van ons toegangsbord tot nu toe.

Onze werkplaats

 1. Een kapschuur timmeren om zo aan de werkplaats ruimte te bouwen die dient als garage en voor een lang materiaal stelling.
 2. Alle gereedschap een duidelijke plek geven door bijvoorbeeld gereedschap op te hangen op haakjes in een plank en om te trekken zodat je precies ziet waar het terug kan worden gehangen.
 3. Overal duidelijke etiketten, waardoor iedereen van de werkplaats goed gebruik kan maken.
 4. Een atelier ruimte maken waar je onder anderen kan schilderen.
 5. Alle machines er heen verhuizen die nu nog in De Meern in een werkplaats staan.

Inspiratie foto van de Catfarm voor onze werkplaats.

Bijgebouw

De Noorderlingen

 

 1. De muren behangen, mozaieken, betegelen of schilderen in de keuken.

Hoofdgebouw

De Zuiderlingen

 1. Kamers creëren in de restruimte die nu niet benut wordt. Zodat er woonruimte ontstaat voor extra bewoners.
 2. De twee extra slaapkamer opknappen.