Projecten

We hebben een heleboel mooie lopende projecten en toekomstplannen voor deze plek. Op een dag hopen we in de boerderij ruimte te kunnen bieden voor zo’n 6 a 8 vaste vrijwilligers waarbij we kunnen leven van een zelfvoorzienende moestuin en inspiratie/educatie kunnen bieden aan vrijwilligers en gasten. Hierbij hebben we ons laten inspireren door bij anderen mooie initiatieven een kijkje te nemen, zoals ADM in Amsterdam, Hof van Moeder Aarde in Neede, de Kaardebol in Zutphen, de Catfarm in Frankrijk, de Kleine Aarde in Boxtel, Camping de Lievelinge in Vuren en Werf5 in Utrecht. Heb je interesse om als vrijwilliger te komen helpen? Bekijk voor ons actuele projecten aanbod op onze evenementen pagina. Heb je interesse om zelf een workshop of evenement te organiseren die past bij onze locatie? Laat het ons vooral weten als je leuke ideeën hierover hebt!

Ons voedselbos breiden we op het grote veld uit door 80 bomen, struiken en kruiden te planten. In het oudere deel van het voedselbos is het belangrijk nu de berken uit te dunnen, want die krijgen wat de overhand.

We zijn bezig het aanbod uit te breiden van ons winkeltje. Dit kan zowel door bezoekers als vrijwilligers gegeten worden aan picknicktafels buiten op ons terrein. Zo zijn we ons jam assortiment momenteel aan het uitbreiden en hebben we een fruitsap pers in elkaar getimmerd.

We leggen ons eigen water zuiveringssysteem aan met behulp van riet.

We maken een mooie vuurplaats in de cirkel van het voedselbos.

We maken een levendige vijver. Dit doen we door mooie water planten te laten groeien, een waterval te bouwen voor een goede zuurstof circulatie en door vers water uit beekjes in de omgeving te scheppen en zo verschillende soorten waterdieren te laten leven in onze vijver. En door een mooie houten brug maken zodat je de vijver over kunt.

We maken in de buurt van de keuken een kruidenspiraal. Zo kun je kruiden zowel zonlicht als schaduw en vocht bieden en je kunt ze gemakkelijk plukken tijdens het koken.

We gaan een pergola bouwen zodat we met felle zon wat schaduw hebben en zodat we ook eventueel beschermd zijn tegen de regen.

Er is een Wilgenhut die gevlochten word met takken van de buurman. Hij word alsmaar groener en voller.

Een van de schuren verbouwen we om tot activiteiten accommodatie.

De werkplaats breiden we uit om zo meer plek te hebben om verschillende technieken uit te voeren.