De omgeving

Ecofarm de Foundation bevindt zich in het groene hart van de achterhoek. Op Hoegenstraat 2 in Zelhem, Gelderland. Het terrein is 1,6 hectare en is omringt met natuurgebied, waaronder het natuurgebied ’t Zand. In de omgeving zijn veel wandel- en fietsroutes zoals het Pieterpad en het Boelekeerlspad. Bij onze buurman Coen Evers is er de mogelijkheid om naar het pannenkoekenhuis en de camping te gaan en bij onze overbuurman kun je langs bij zijn biologische wijnboerderij ‘Um den olden smid’. Daarnaast kun je op de fiets (15-20 min) of met de auto (10 min) naar supermarkten zoals de Aldi, Jumbo, Coop, Plus of Albert heijn.

Ons terrein

Op ons terrein is er Afvalscheiding aanwezig en gratis Wifi, groene energie, windenergie, een ecologische moestuin met een circulatiesysteem waarbij permacultuur is ingezet. We hebben een kippenhok met blije vrijlopende kippen en drie katten genaamd Gucci, Leo en Nora. Er is een kas, een koepelkas, een bloemenweide en er zijn twee grasvelden aan weerszijde van de oprijlaan waar we picknicktafels neer kunnen zetten om met mooi weer van te eten en waar voorbijgangers even kunnen rusten. Er zijn waterpunten met grondwater en met gemeente water waar je gebruik van kunt maken. Ook is er sinds de start van de Foundation een fruitbomen laan aangelegd en een groene geluidswal om het terrein heen die nog op moeten komen met een voedselbos voor kleine dieren. Er is een koel kuil in aanbouw en een waterreservoir. We hebben een caravan en vouwwagen staan. Ook hebben we de Werkplaats en de Activiteitenschuur.

De activiteitenschuur zijn we aan het verbouwen zodat er in de toekomst een gezamenlijke keuken en badkamer is en op de bovenverdieping slaapgelegenheid zal zijn.

We verhuren op ons terrein meerdere fietsen, een kano en je kunt boeken lenen en in overleg routekaarten en muziekinstrumenten van ons lenen.

Regels en richtlijnen

Wat voor zich spreekt, maar we toch maar even willen melden is dat we graag een plek willen bieden waarin we geen overlast veroorzaken. Zo willen graag dat iedereen zo min mogelijk vuilnis creëert en het vuilnis goed opruimt in de daarvoor bestemde recyclebakken, de natuur geen schade toebrengt en geen stroom en water verspilt. 

Daarnaast vinden we het belangrijk dat de plek ecologisch blijft en daarom willen we graag dat men alleen biologisch afbreekbare zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen gebruikt! Je kunt het vaak ook van ons lenen als je het vergeten bent mee te brengen en bij ons in het winkeltje kun je binnenkort ook deze producten kopen als je het niet bij je hebt. 

Op ons terrein hebben we liever niet dat er wordt gerookt. Zowel binnen als buiten niet. Als u wilt roken loop dan even naar het pad langs het terrein om geen overlast te veroorzaken.

Als je je huisdier mee wilt nemen, kan dat waarschijnlijk wel, maar overleg dit even. Er lopen namelijk al dieren op het terrein en we willen niet dat deze er hinder van ondervinden.