De omgeving

Ecofarm de Foundation bevindt zich in het groene hart van de achterhoek. Op Hoegenstraat 2 in Zelhem, Gelderland. De Ecofarm is omringt met akkerbouw en natuurgebied; waaronder bos ’t Zand (10 min met de auto). In de omgeving zijn veel wandel- en fietsroutes zoals het Pieterpad en het Boelekeerlspad. Bij onze overbuurman kun je langs bij zijn biologische wijnboerderij ‘Um den olden smid’. Daarnaast ben je op de fiets (15-20 min) zo in de buurt van supermarkten. Of je kunt naar de markt op in Keijenborg, Zelhem of Vorden.

Ons terrein

Het terrein is 1,6 hectare. Op ons terrein is er windenergie, een biodynamische pluktuin met een circulatiesysteem waarbij permacultuur is ingezet. Daarnaast is er compost en afvalscheiding aanwezig en gratis Wifi. We hebben een kippenhok met blije vrijlopende kippen en een deftige zwarte kat genaamd Nora. Er is een kas, een koepelkas, een bloemenweide en er zijn twee grasvelden aan weerszijde van de oprijlaan waar we picknicktafels neer kunnen zetten om met mooi weer van te eten en waar voorbijgangers even kunnen rusten. Er zijn waterpunten met grondwater en met gemeente water waar je gebruik van kunt maken. Ook is er sinds de start van de Foundation een voedselbos met o.a. fruitbomen aangelegd en een groene geluidswal om het terrein heen die nog op moeten komen. Er is een koel kuil in aanbouw en een waterreservoir. Ook hebben we de Werkplaats en de Activiteitenschuur met activiteitenzaaltje en keuken.

De activiteitenschuur zijn we aan het verbouwen zodat er in de toekomst ook een badkamer is voor bezoekers, maar nu kun je gebruik maken van die van ons bij de Noorderlingen.

We verhuren op ons terrein meerdere fietsen, een kano en je kunt boeken lenen en in overleg routekaarten en muziekinstrumenten van ons gebruiken.

Kaders en richtlijnen

Wat voor zich spreekt, maar we toch maar even willen melden is dat we graag een plek willen bieden waarin we geen overlast veroorzaken. Zo willen graag dat iedereen zo min mogelijk vuilnis creëert en het vuilnis goed opruimt in de daarvoor bestemde recycle bakken, de natuur geen schade toebrengt en geen stroom en water verspilt. 

Daarnaast vinden we het belangrijk dat de plek natuurvriendelijk blijft en daarom willen we graag dat men alleen biologisch afbreekbare zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen gebruikt! Je kunt het vaak ook van ons lenen als je het vergeten bent mee te brengen. Op ons terrein hebben we daarom ook liever niet dat er wordt gerookt. Als u wilt roken loop dan even naar het pad langs het terrein om geen overlast te veroorzaken.

Als je je huisdier mee wilt nemen, kan dat waarschijnlijk wel, maar overleg dit even. Er bevinden zich namelijk al dieren op het terrein en we willen niet dat deze er hinder van ondervinden.