Ons bezoeken ?

Wil je op bezoek komen op de Ecofarm? Even uit de haast, stress en onrust van deze tijd stappen en opladen? Je bent van harte welkom! Er is de mogelijkheid tot een rondleiding van een van de Founders over ons erf en het proeven van onze naturologische oogst. Dit kan in ruil voor een wederdienst of voor de waarde in euro’s. Ontdek als vrijwilliger tussen onze waaiende bloemenvelden nieuwe manieren van ontspannen. Samen tuinieren, genieten van de oogst en op mooie warme avonden, kampvuur met muziek. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen met een van onze sporadische evenementen zoals de oogstvieringen en eventuele workshops.
 
Zoek even contact met ons op, telefonisch of per mail, om zeker te zijn van onze aanwezigheid. 

Meehelpen ?

Ben je opzoek naar een rustige plek in de natuur? Wil je graag heerlijke recepten eten van eerlijke groenten die je zelf hebt geoogst. Wil je de fundatie leggen voor een zelfvoorzienende community?

Je bent van harte welkom om ons te bezoeken en te helpen met onze dagelijkse bezigheden en projecten. Er zijn altijd wel klussen waar we hulp bij kunnen gebruiken en waar je iets van kunt leren. Dit kan tussen mei en augustus tijdens gewone dagen of tijdens onze evenementen.

Als je wilt kan je bij ons als vrijwilliger ook met je tentje komen kamperen en met ons mee eten. We spreken dit van te voren af. We vragen hierbij om een bijdrage in natura van 4 uur werken op het land en dat je daarnaast een handje meehelpt met afwas en koken etc. Heb je een bepaald dieet, laat het even van te voren weten. Neem de eerste dag gerust de tijd om even te aarden.

We creëren doordeweeks een dagstructuur door tussen het samenwerken ook de mogelijkheid te geven om op vaste tijden samen te genieten van het eten. Zo creëren we een goede werk/rust balans.

Er zijn verschillende gemeenschapsruimtes waarin we praktische activiteiten met elkaar te kunnen uitoefenen: de activiteitenschuur, de werkplaats, de kas, de koepelkas, moestuin, vijver, het voedselbos en de boomgaard. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan onkruid wieden, zaaien, oogst verwerking, timmeren, zagen en schilderen.

Als je geïnteresseerd bent als vrijwilliger bij ons op de boerderij te komen helpen, stuur ons een mailtje waarin je wat meer over jezelf vertelt.

Iets organiseren?

Wil je graag op onze locatie een evenement organiseren? De Founders en vrijwilligers van De Foundation faciliteren graag mooie projecten. De activiteitenschuur is na de verbouwing straks te gebruiken voor bijeenkomsten, vergaderingen, creatieve en educatieve activiteiten. De Founders beoordelen vooraf of nieuwe projecten en activiteiten passen binnen de doelstellingen van de Foundation. Zowel de Founders als andere vrijwilligers kunnen ondersteuning bieden bij de opstart, aanpak en promotie van projecten.

Neem per mail contact met ons op voor meer informatie.

Vast vrijwilligen ?

Smaakt het naar meer? We kunnen je hulp goed gebruiken! We maken onderscheid tussen twee soorten vrijwilligers. Participanten (vaste vrijwilligers) en sympathisanten (tijdelijke vrijwilligers). Je kunt als participant de tijdelijke vrijwilligers begeleiden en bepaalde hoofdtaken voor de Foundation op je nemen of zelf een nieuw project starten. We zijn hiervoor met name op zoek naar mensen die creatief zijn, groene vingers hebben, een timmermansoog of veel interesse hebben in duurzaamheid en mensen samenbrengen.

Geef zelf aan welke bezigheid hierin je voorkeur heeft. We streven er naar in het samenwerken dat iedereen zijn  eigen doel en specialiteit tot uiting kan brengen en je direct het effect kan zien van je rol binnen deze kleine commune. We maken geen onderscheid in type werkzaamheden. Ieders tijd is even kostbaar. Door samen betrokken te zijn bij het hele werkproces en iedereen een gelijke rol te geven, creëren we zingeving en betrokkenheid bij elkaar en verbinden we werk en geest.

Als participanten kom je in de zoveel tijd bijeen om beslissingen te maken op een socratisch democratische wijze. Zo wordt iedereen gehoord. We willen in de toekomst verdeeld in verschillende groepen gaan vergaderen. Zo willen we bijvoorbeeld een Tuingroep en een Techniekgroep creëren. 

Neem per mail contact met ons op voor meer informatie.